Töltött káposzta II

4 fő részére

Nehézség:

közepes

hozzávalók

  • 1 szép fej káposzta
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 1 kg darált sertéshús
  • 1 nagy sűrített paradicsom konzerv
  • 20 dkg füstölt húsos szalonna
  • 4 tojás
  • őrölt bors
  • majoránna
  • őrölt kömény
  • 15 dkg rizs
  • kevés liszt
  • őrölt pirospaprika

Elkészítés

A rizst megpároljuk. A fejeskáposzta torzsáját kivágjuk, majd annyira megfőzzük egészben, hogy leveleire tudjuk szedni. A darált húst összekeverjük a párolt rizzsel, a tojásokkal, sóval, borssal, köménnyel, és a majoránnával, majd a káposztalevelekbe töltjük. A szalonnát kockákra vágjuk, kiolvasztjuk, majd hozzátesszük a megmosott, kicsavart savanyú káposztát. Jól átmelegítjük, majd felét kivesszük a lábasból. A lábasban maradt káposztára szórunk egy kevés lisztet és pirospaprikát, majd rárakosgatjuk a felcsavart káposztaleveleket. Ismét megszórjuk liszttel és paprikával, majd befedjük a maradék savanyú káposztával. Tetejére öntjük a sűrített paradicsomot és annyi vizet, hogy majdnem ellepje. Lassú tűzön kb. másfél órát főzzük. Tejföllel tálaljuk.

Megjegyzés

A receptet "Zsuzska" néven küldték be.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.