Töltött káposzta II
4 fő részére
Nehézség:
közepes
hozzávalók
- 1 szép fej káposzta
- 1 kg savanyú káposzta
- 1 kg darált sertéshús
- 1 nagy sűrített paradicsom konzerv
- 20 dkg füstölt húsos szalonna
- 4 tojás
- só
- őrölt bors
- majoránna
- őrölt kömény
- 15 dkg rizs
- kevés liszt
- őrölt pirospaprika
Elkészítés
A rizst megpároljuk. A fejeskáposzta torzsáját kivágjuk, majd annyira megfőzzük egészben, hogy leveleire tudjuk szedni. A darált húst összekeverjük a párolt rizzsel, a tojásokkal, sóval, borssal, köménnyel, és a majoránnával, majd a káposztalevelekbe töltjük. A szalonnát kockákra vágjuk, kiolvasztjuk, majd hozzátesszük a megmosott, kicsavart savanyú káposztát. Jól átmelegítjük, majd felét kivesszük a lábasból. A lábasban maradt káposztára szórunk egy kevés lisztet és pirospaprikát, majd rárakosgatjuk a felcsavart káposztaleveleket. Ismét megszórjuk liszttel és paprikával, majd befedjük a maradék savanyú káposztával. Tetejére öntjük a sűrített paradicsomot és annyi vizet, hogy majdnem ellepje. Lassú tűzön kb. másfél órát főzzük. Tejföllel tálaljuk.
Megjegyzés
A receptet "Zsuzska" néven küldték be.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.